Test?!  Dorothy își pierdu cumpătul doar la auzul acelui cuvânt. Se uita gândită, și transpirând de emoție secundă cu secundă, gândurile i se tăvăleau unul peste altul cu greutate. Începu să vorbească. Liniștea deveni amenințător de apăsătoare.

-Este…

Dar ce putea să spună ca să sune trendy, cool, impresionant? Rochia era…elegantă, dar cuvântul elegant era prea sumbru pentru tăietura rochiei. Îndrăzneață! Dar suna prea cliché. Era mult mai spectaculoasă! Pur și simplu, îi venea să rostogolească pe vârful limbii cuvinte franțuzești precum: ”C’est très jolie et chic, elle a un air prétentieux mais équilibré, flamboyant, joyeux! Tout est furculision et blue-blah!” În obraji i se ivi roșeața energiei și se credea un designer francez pe podiumul din Tokio!

-Deci?! Fetele strigară în cor. Madelleine își roti ochii amuzată de insistențele fetelor.

Și astfel, realitatea cruntă o păli pe Dorothy. Nu se pricepea deloc la modă. I se părea jignitor ca cineva să își impună estetica subiectivă asupra unei lumi întregi și să o numească Trend! Must-dress! Tendință! Regulă! Stil! Și apoi, dacă nu erai în ton cu moda subiectivă impusă la scară largă să fii judecat, condamnat, trimis la colț, numit – uncool.

-Este…; și arătă înmărmuită spre schiță de parcă zicea: pff, nu vedeți?! E perfectă!

Înainte să fie tachinată cu o plăcere perversă de cele trei fete, micul lor joc fu întrerupt brusc de un sunet puternic. Casa veche se zgudui cu un ecou și toată lumea a înghețat în loc. Sunetul venea din mansardă, undeva deasupra lor. Madelleine își luă o secundă, apoi se întoarse către ochii speriați ai lui Dorothy:

-Oh, nu-ți fă griji. E o casă veche, ceva pisică a urcat în pod și a trântit ceva. Sigur!

Madelleine o împinse ușor de braț pe Dorothy:

-Hai să mergem în birou, să povestim puțin! Se opri și se uită spre cele trei fete. Trebuie neapărat să chemăm proprietarul să se uite în mansardă!

Rocky se și porni spre caietul unde își notă numerele de telefon ale proprietarului, electricianului, pompierilor, poliției și orice alt departament de intervenție. Roda și Gina se porniră la braț spre coridorul ce ducea la mansardă. S-au oprit cu teamă și au început să dea cu presupusul. Fiecare scenariu era din ce în ce mai imposibil.