Povești ilustrate pentru copii

Cărți ortodoxe colorate cu viețile eroilor sfinți

„Numele pe care îl scrijeleşti pe scoarţa unui copac se va mări, va creşte odată cu el.

La fel şi inima copilului tău. Ceea ce scrijeleşti în anii lui de gingăşie vei citi în cei care vor urma.” 

Sfântul Paisie Aghioritul

 

COLABORATORI

Vlad Diana-Maria

Ilustrator

Născută pe data de 20 martie 1993 în București, Diana  a trăit mare parte din viața ei peste hotare. La doar 7 ani a plecat cu părinții ei în Canada, unde a rămas până ce a terminat liceul.

S-a mutat în Olanda pentru studiile superioare. A obținut licența în studii sociale la Universitatea din Tilburg și masteratul în științele mediului la Utrecht. După absolvire, a lucrat în nordul Olandei ca manager de mediu pe șantier. A revenit în țară pe 24 februarie 2020, unde acum se află toată familia ei.

,,Dumnezeu m-a vrut înapoi în România. Aici e sufletul meu”.  ( Vlad Diana) 

Până în 2023 a lucrat în domeniul  protecției mediului, în diverse firme de consultanță, ca editor al unui jurnal de sustenabilitate și în cadrul unei organizații non-guvernamentale. Diana iubește mult natura, dar nu s-a regăsit în mediul corporativ, totuși, cu ajutorul lui Dumnezeu contribuie la promovarea României în cadrul unei agenții de ecoturism.

Diana predă lecții de pian pentru copii  în cinstea bunicului ei Carol Csobuka, care cânta la contrabas în Orchestra Radio și violoncel în Ansamblul Ciocârlia; bunicul a fost primul ei profesor de pian, înzestrând-o cu o iubire arzătoare pentru muzică. Cu sete de cunoaștere, a urmat cursuri de teatru sub îndrumarea actrițelor Ștefana Badiu și Maria Grosu.

Dragostea ei pentru natură se datorează mamei ei – Daniela Vlad, inginer geolog. Adoră să călătorească, să cunoască lumea și diferitele culturi. Totodată, are o pasiune pentru arta vizuală. Tatăl ei, Florin Vlad este iconar de renume în Canada, și a inclus-o pe Diana în unele proiecte de ale lui bisericești, învățând-o câteva tehnici. În arta grafică, o inspiră artiștii Frida Kahlo, Salvador Dali, Van Gogh, și artistul contemporan  Moldovean – Gheorghe Lisita.

În prezent, urmează  cursuri de desen și pictură în diferite tehnici.

Pe scriitoarea Florina Bereschi a cunoscut-o în anul 2020, iar iubirea față de Dumnezeu și de creația Sa le-a adus împreună într-un proiect drăgălaș pentru copii.

Cozma Larisa

Voce

Dan Maria

Imagini. Icoane

Ciuc Antonia

Video