Lansări

Lansare online – Beyond Worlds: One of Us

Probabil clasicii ar fi considerat publicarea digitală o profanare a actului de lectură. Totuși, suntem purtați de către evoluția tehnologiei și creșterea comodității Omului într-o direcție a imaterialului și a imediatului câștig. Astfel, cărțile se mută din mâinile cititorului într-un gadget rece și inodor. Probabil că într-o zi vom uita mirosul paginilor vechi.

Cu o strângere de inimă, primul proiect în limba engleză l-am aruncat în lumea digitală. Volumul întâi – One of Us din romanul Beyond Worlds, științifico-fantastic, disponibil online, pe o platformă gigantică – Amazon.

Emoții? Nu. Poate o ușoară enervare pe glitch-urile web-ului.

Emoția a apărut la primul click.

 

 

 

 

Lansare în stilul anilor 1920

Doi ani mai târziu, tot în luna octombrie, parcă devenise un obicei, mai lansam o carte. Romanul ,,Cu drag, Mafia” scris rapid, dinamic, după ce am consumat cărțile lui F. Scott Fitzgerald și scurtele povestiri de dragoste ale autorilor spanioli.

Aș suporta cu greu o lansare tipică. După publicarea cărții, nici nu eram convinsă de organizarea unei noi lansări. Să vorbesc despre cartea mea? Ce să le zic? Citiți. Asta se face cu o carte. O citești, ce atâta formalitate. Totuși, așa se face. Ca să împac și lumea și autorul, am decis să organizez o lansare tematică. Anii 1920. Sunt anii cărții. Într-un club.

Am avut sprijin. O prietenă mă urmărea prin club cu un pahar de vin ca să îmi calmeze emoțiile. Nu am refuzat-o.

 

Prima lansare…

Lansarea cărții ,,Moștenirea” a avut loc în luna octombrie a anului 2016. A fost primul pas curajos în a mă prezenta ca scriitor și da, a fost o lansare cu prieteni. Printre ei, am câștigat și cititori care așteaptă povești noi.

Lansarea a fost într-un pub. Un loc familiar și pentru mine dar și pentru invitații mei. Cel mai important lucru pentru mine era să mențin cât mai multe caracteristici din zona mea de confort.

Habar nu aveam ce să fac. Să stau la masa de prezentare? Să-mi salut prietenii? Să fug?

Când a început să vină mai multe lume, am încetat să mai gândesc. Ești atras de atmosferă și îți intri în rol. Eram și gazdă dar și autor. Două-trei glume. Patru-cinci gafe. Câte un pardon și gata. S-a terminat lansarea.